Category

Tips & Tricks

Category

Sunt sigur că mulți dintre voi nici nu ați auzit de Comuna Coșești, dar după ce o să citiți acest articol, cred cu tărie că o să vă gândiți la ea în cazul unei mici ieșiri de-o zi cu bicicleta și nu numai. Pe lângă traseele superbe, comuna are multe locuri frumoase ce pot fi vizitate și admirate, locuri ce o să le prezint mai jos.

Situată la doar 25 km de Pitești, comuna se încadrează în categoria satelor răsfirate, cu numeroase ulițe și ulicioare ce sunt conectate de diverse drumuri forestiere, fapt ce ajută la crearea unei zone perfecte pentru bicicliști.

Valea Râului Doamnei

Comuna este recunoscută în special pentru arta meșteșugărească, olăritul și dogăritul sunt două activități ce s-au împământenit în această zonă.

Pentru cei ce sunt curioși să descopere arta olăritului, să știți că în Coșești există un loc în care un adevărat meșter te învață să modelezi lutul chiar cu mâna ta. Meșterul Olar chiar merită un articol separat.

Ca să revenim la subiectul acestui articol, traseul principal pe care vi-l recomand îl puteți vedea în pozele de mai jos. În cazul în care picioarele nu vă țin, acesta poate fi scurtat, după preferință.

Distanța totala este de aproximativ 43 km ( 26-27 km asfalt și restul este pietruit).

Traseul este recomandat în principal celor cu biciclete MTB, dar se pot bucura și cei cu cursiere de o bună parte din traseu. Am setat satul Coșești ca punct de plecare, dar acesta poate fi modificat în funcție de zona din care veniți.

Ținând cont de faptul că diferența de nivel este de aproximativ 200m, pot spune că traseul nu este unul foarte ușor. De-a lungul celor 43 km sunt numeroase urcări, dar și coborâri ce îți vor ridica pulsul imediat.

Variantele scurte sunt următoarele:

Varianta 1 (10 km) 60%-65% drum asfaltat. Această variantă oferă și o coborâre super rapidă între Leicești (DJ731 7-11) și Priseaca. Pe această pantă eu am reușit să prind 70 km/h cu bicicleta.

Varianta 2 (17 km, din care 6 km este drum forestier).

Varianta a doua este și ea destul de intensă deoarece este împânzită cu rampe destul de abrupte ce îți vor solicita mușchii cu siguranță.

Mini traseu intens (3km):

 

Am păstrat pentru finalul articolului cel mai tare traseu deoarece este și o oază de relaxare în sine. Valea Păcurarului este locul perfect în care să îți petreci o zi de weekend la grătar cu familia și din care să pornești în descoperirea celorlalte trasee de mai sus. Pentru cei ce nu cunosc zona, aici se tine și Festivalul Țuicii. Comuna Coșești fiind vestită și pentru țuica de bună calitate.

Vă las mai jos câteva poze cu locația:

Obiectivele turistice din Comuna Coșești:

Biserica de lemn din Jupânești cu hramul „Înălțarea Domnului” a fost ridicată în satul cu același nume în anul 1742. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute biserici de lemn din Muntenia. Povestea acesteia este transmisă mai departe în modul cel mai frumos de către Părintele Paroh Mazilu Daniel, pentru care îi mulțumim!

Vă las mai jos un video foarte interesant:

Despre Meșterul Olar v-am spus că o să vă povestesc într-un articol separat pentru că merită. Între timp puteți urmări pagina de Facebook a acestuia aici.

Monumentul Eroilor din Războiul de Independență, Primul și al Doilea Război Mondial situat în incinta curții bisericii de la Leicești.

Sursa foto: https://marelerazboi-arges.ro/

 

Sper că v-a plăcut articolul și că v-am deschis pofta de a pedala și de a călătorii!

Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de inginerul călător de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott



Booking.com

ro_RORomanian