City-break

The Highlands si Loch Ness

Pinterest LinkedIn Tumblr

Welcome to … real Scotland! Încă de când am achiziționat biletul de avion mi-am propus să vizitez și zona de nord a tării, în special Loch Ness. Împins de la spate de legenda monstrului, dar și de dorința de a vedea peisajele specifice Marii Britanii, am început căutările pentru a descoperi cel mai bun tur, la cel mai bun preț.

Dat fiind faptul că am avut parte de experiențe extraordinare cu cei de la GetYourGuide atât în Dublin (vezi aici) cât și în Georgia (vezi aici), am luat decizia de a merge tot pe mâna lor.

Sunt multe companii ce își oferă serviciile pe site-ul celor de la GetYourGuide, de aceea alegerea turului nu a fost una ușoară, diferențele fiind destul de mici, din punct de vedere al costului/persoană și al serviciilor oferite.

Ce tur am ales și care sunt celelalte tururi disponibile?

L-am ales pe cel cu plecare din Edinburgh, achiziționat la aproximativ 210 RON/persoană (ofertă).

Celelalte activități disponibile le puteți afla din acest articol.

Nu ai cum să spui că nu ai de unde să alegi!

Ce am aflat despre The Highlands?

Despre The Highlands am aflat abia în momentul în care am început căutările tururilor către Loch Ness. Aceasta reprezintă o subdiviziune a Scoției, o zonă care impresionează în principal prin frumusețea naturii, un fel de Transfăgărășan al lor, dar la o scară mai mică. ⛰️

Zona este puțin populată, fiind dominată de numeroase lanțuri muntoase printre care și cel mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis (1344m), dar și mai multe lacuri. 💧

Astăzi, regiunea Highlands este împânzită de numeroși producători de whisky. (peste 30 de distilerii). 🥃

Inverness este considerată capitala regiunii.

Ce am vizitat în această călătorie?

Călătoria a început la prima oră a zilei (07:00), fiind preluat de un autocar chiar din fața hotelului cu destinația The Highlands.😋

Obiectivele vizitate o să le prezint într-o ordine aleatorie deoarece totul depinde de trafic și de numărul de autocare de pe traseu. Ghidul a făcut câteva schimbări de-a lungul zilei doar ca să nu stăm foarte mult la cozi.

“Hamish the Hairy Coo.”, este un magazin de unde poți achiziționa diverse suvenire, dulciuri, dar și haine făcute din producția locală de lână. Tot aici am putut fotografia un/o „moo-moo”.

În căutarea monstrului din Loch Ness! 🦕 Loch Ness este un lac cu apă dulce aflat în nordul Scotiei ce se întinde pe o distantă de aproximativ 37 km la sud de Inverness. Adâncimea maximă a sa este de 227 m („Loch” înseamnă lac, în scoțiană). 🏞️ Legenda spune că în acest lac trăiește un animal de apă, denumit în limbaj popular Nessie, misterios și monstruos, care uneori iese la suprafață.🦕 Dovezile despre Nessie sunt doar niște fotografii și înregistrări mult disputate, fără a fi descoperite schelete, urme sau exemplare vii. Cu toate acestea, legenda este dusă mai departe! ❤️ Eu am descoperit un loc cu o liniște apăsătoare și cu o priveliște incredibilă. 😎 Singurul monstru pe care l-am întâlnit, acesta ieșind chiar din lac, a fost un rus care la o temperatură exterioară de maxim 4-5 grade Celsius, a ținut morțiș să îl caute pe Nessie în adâncuri. 😋

Commando Memorial este un monument dedicat trupelor britanice ce au luptat în timpul celui de-al doilea Război Mondial, fiind prezentat de către Regina Mamă în 1952.⚔️ Acesta a devenit și un obiectiv turistic deoarece zona oferă o priveliște superbă asupra munților Ben Nevis și Aonach Mor, alte două obiective ce pot fi admirate de-a lungul călătoriei. ⛰️

Satul Glencoe este situat într-o zonă pitorească, lângă Loch Leven, ceea ce îl face locul de plecare perfect pentru explorarea zonei Lochaber. Localitatea este cunoscută și sub numele de „The Outdoor Capital of the UK”.  Aici s-au filmat câteva secvențe din filmele Harry Potter și Agentul 007: Coordonata Skyfall.

Stațiunea de schi Glenshee, aceasta având si cel mai mare domeniu schiabil, aproximativ 40km.

Fort William, localitatea în care am mâncat, chiar dacă era destul de frig, o excelentă înghețată cu whisky.

De-a lungul călătoriei am avut ocazia de a surprinde cu privirea cerbi și căprioare. Este minunat să observi cât de mândre sunt animalele sălbatice în comparație cu cele pe care le vedem prin diverse grădini zoologice.

Forth Road Bridge împreună cu Forth Bridge, cele două poduri inaugurate de Regina Elisabeta a II-a.

De ce am râs atât de mult în acest tur?

Așa cum v-am promis pe Facebook, o să vă povestesc partea funny a călătoriei, si acum cred că a sosit momentul. Ghidul nostru, Brandon, un scoțian super simpatic, cam la vreo 120 kg și aproape 60 de ani, ne-a povestit cum spun ei atunci când vorbesc despre mai multe oi, de o turmă. Cuvântul sheep în engleză nu are variantă de plural, dar învățătorii le-au permis de-a lungul timpului să dubleze cuvântul, să spună sheep–sheep, atunci când se referă la mai mult de o oaie. Nebunia și distracția acum începe, acesta repeta sheep–sheep de fiecare dată când vedea o turmă de oi, si am văzut câteva.

Pentru a vă face o idee cam de cate ori am auzit cuvintele acestea, Scoția are 5,4 milioane de locuitori și peste 27 milioane de oi, așadar am cam auzit aceste cuvinte de multe ori repetate de-a lungul zilei.

Stați liniștiți! Nu doar asta ne-a spus toată ziua. Sper să aveți ocazia să vă întâlniți cu el, e chiar fain cum povestește și mai ales, foarte bine informat.

În final aș vrea să îți spun că cele aproximativ 13 ore petrecute prin The Highlands, cei aproximativ 600 km făcuți cu autocarul, nu le vei regreta sub nicio formă.

Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de inginerul călător de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott



Booking.com

Write A Comment

ro_RORomanian