City-break

Varsovia – Orasul in care am inghetat de frig

Pinterest LinkedIn Tumblr

Frig, foarte frig, groaznic de frig, înghețat, degerat, mort de frig sunt câteva din expresiile și cuvintele ce îmi vin în minte atunci când mă gândesc la Varșovia. Ne așteptam să fie un pic mai rece vremea în comparație cu România la data respectivă( februarie 2018), dar chiar în halul acela, clar nu. Pot spune că am nimerit în mijlocul unei furtuni de zăpadă.

Pe lângă temperaturile scăzute (maxima a fost de 6 grade Celsius pe parcursul celor 3 zile petrecute acolo), am avut norocul și de un viscol ce făcea ca temperatura resimțită să fie de minim -10 grade Celsius.

City break-ul a decurs cam asa: hotel-muzeu-mall-muzeu-mall-muzeu-parc (greșeală foarte mare!!!)-mall-muzeu – mall – muzeu – hotel. Ne bucuram de fiecare muzeu și de fiecare magazin ce ne ieșea în cale ca și când am fi primit o înghețată bună pe timp de caniculă, doar așa ne mai încălzeam puțin.

Transportul de la aeroport către oraș

Noi am ales autobuzul ca mijloc de transport la momentul respectiv, dar cred că cel mai bine ar fi să îți prezint variantele disponibile la momentul acesta, variante pe care le găsești aici.

Unde m-am cazat? 

Cazarea pot spune că a fost excelentă la Hotel OSiR Polna deoarece venea la pachet cu accesul la piscină. Vă puteți imagina care era primul lucru pe care îl făceam imediat ce ajungeam în camera de hotel. Distanța până la stația de metrou nu era foarte mare, aproximativ 300 m, lucru ce ne-a ajutat foarte mult.

Ce merită să vizitezi?

Aici nu o să insist pe toate obiectivele pe cale le poți vedea în oraș, am să ți le prezint doar pe cele care ne-au atras.

Muzeul Național din Varșovia este unul dintre cele mai mari muzee din Polonia și cel mai mare din Varșovia. Muzeul cuprinde o colecție de artă veche egipteană, greacă și romană, colecție care însumează circa 11.000 de exponate. Pe lângă acestea există o galerie imensă de pictură poloneză din secolul al XVI-lea și o colecție de pictură străină, inclusiv picturi din colecția personală a lui Adolf Hitler, cedate muzeului de către autoritățile americane din Germania, imediat după terminarea celui de-al doilea Război Mondial.

În Varșovia există clădiri reprezentative pentru aproape orice stil și perioadă arhitecturală din Europa. Orașul are câteva exemple arhitecturale foarte frumoase din perioadele gotică, renascentistă, baroc și neoclasică, toate poziționate relativ aproape de centrul orașului.

Castelul Regal din Varșovia este o mare construcție în stil gotic ce datează din epoca Ducatului de Mazovie (Sec. XIII). Acesta a servit drept reședință mai multor regi polonezi fiind restaurat după un incendiu, de către Stanislaw August Poniatowski, ultimul rege al Poloniei (1763-1795).

Cu multe străduțe înguste, orașul vechi atrage cei mai mulți turiști dornici de a face cât mai multe fotografii pentru Instagram.

Muzeul Armatei Poloneze este locul în care sunt documentate aspectele militare ale istoriei țării. Acesta ocupă o aripă a clădirii Muzeului Național Polonez. Din punct de vedere al mărimii, acesta este cel de-al doilea cel mai mare din Varșovia, fiind muzeul cu cea mai mare colecție de obiecte militare din Polonia. Colecția ilustrează o mie de ani de istorie militară poloneză – din secolul al X-lea până după cel de-al Doilea Război Mondial.

Parcul Łazienki  este un loc de relaxare superb, dar te sfătuiesc să îl vizitezi doar atunci când vremea îți permite.

Palatul Culturii și Științei din Varșovia este cea mai înaltă clădire din Polonia și a șasea cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană. Conform Wikipedia, clădirea a fost inițial cunoscut sub denumirea Palatul Culturii și Științei Iosif Stalin, dar în urma destalinizării, dedicația lui Stalin a fost revocată. Numele lui Stalin a fost înlăturat din interiorul holului și de pe una dintre sculpturile clădirii. În prezent, aceasta este a 187-a cea mai înalta clădire din lume. Priveliștea de la ultimul etaj este incredibilă!

Piața Castelului, se întinde în fața Castelului Regal și reprezintă unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire, atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Varșovia a reprezentat pentru mine polul frigului și cred că așa o să îi rămână numele, asta până când o să fac o altă astfel de greșeală, adică achiziția unui bilet de avion luând în calcul doar costul acestuia, nu și ceilalți factori.

Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott



Booking.com

Write A Comment

ro_RORomanian