Tips & Tricks

Top 10 Piete de Craciun din Europa + Bonus!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu-i așa că perioada Crăciunului este momentul perfect de a merge într-un city break?

Orașele sunt împodobite în haine de sărbătoare, mirosul specific îl simți la orice pas (aici mă refer la vinul fiert și la prăjiturelele tradiționale pe care chiar dacă vei cheltui cam mult, îți vor rămâne în suflet o lungă perioadă), oamenii mai darnici, toate acestea te vor încărca cu și mai multă energie și bucurie decât în orice altă perioadă a anului.

M-am gândit să te ajut cu un top al celor mai faine orașe europene în care să îți petreci câteva zile în perioada de dinainte și după sărbătoarea Crăciunului, că doar sărbătoarea în sine ne-o petrecem acasă, în familie, nu!?

În acest top am să adaug cele mai bune oferte pentru biletele de avion și pentru cazare. Nu uita că biletele de avion sunt cu actualizare automată, așa că ar trebui să te hotărăști rapid dacă vrei să îți petreci vacanța într-un loc de basm.

Tallinn – Estonia

Orașului Tallinn i-a fost acordat premiul de „Cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa” în 2018 și asta se datorează în primul rând locației, clădirile medievale sunt foarte bine conservate și poți lua parte la numeroase activități distractive.

Târgul de Crăciun este deschis între 15 Noiembrie 2019 și 7 Ianuarie 2020.

Cele mai ieftine bilete de avion către Tallinn le găsești aici:

Budapesta – Ungaria

Pe lângă atmosfera specifică de sărbătoare, un mare plus pe care îl are Budapesta este bucătăria tradițională, ce clar satisface orice mofturos! Un alt element de care trebuie să ținem cont este faptul că putem alege mașina ca și mijloc de transport și astfel am economisi o sumă considerabilă.

Târgul de Crăciun este deschis între 22 Noiembrie 2019 și 1 Ianuarie 2020.

Cele mai ieftine bilete de avion către Budapesta le găsești aici:

Strasbourg – Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg a fost votată mulți ani la rând ca fiind cea mai tare locație din Europa în care să îți petreci sărbătorile de iarnă, situându-se pe primul loc în Franța. Clar cele 300 de căbănuțe din lemn ce se află în centrul istoric te vor trimite cu gândul la o lume de basm.

Târgul de Crăciun este deschis între 22 Noiembrie 2019 și 30 Decembrie 2019.

Cele mai ieftine bilete de avion către Strasbourg le găsești aici:

Viena – Austria

Piața de Crăciun din Viena a fost și va rămâne una din piețele de Crăciun preferate de către noi, românii. Fie că alegem un capuccino vienez, o ciocolată caldă sau un vin fiert, toate acestea au un gust special în capitala Austriei.

Târgul de Crăciun este deschis între 15 Noiembrie 2019 și 26 Decembrie 2019.

Cele mai ieftine bilete de avion către Viena le găsești aici:

Bruxelles – Belgia

Din toate orașele belgiene în care se organizează piețe de Crăciun, am ales orașul Bruxelles deoarece se află la cea mai mică distanță față de aeroportul din Charleroi, aeroportul pe care aterizează avioanele companiilor low-cost. De aici vei putea ajunge rapid și către celelalte orașe belgiene precum Brugge, Gent sau Anvers cu autobuzele Flixbus. Costul biletelor pornesc de la 5€/sens, aceste orașe sunt, din punctul nostru de vedere, cu totul speciale!

Târgul de Crăciun este deschis între 29 Noiembrie 2019 și 5 Ianuarie 2020.

Cele mai ieftine bilete de avion către Bruxelles le găsești aici:

Praga – Republica Cehă

Prima țară europeană vizitată, primul oraș din afara României pe care l-am vizitat, prima cană din colecția personală (pentru cine nu știe, am o colecție de căni pe care am prezentat-o în acest articol), clar acest oraș are un loc aparte în sufletul meu. Praga este superbă indiferent de sezon, dar în perioada sărbătorilor atmosfera este cu totul magică.

Târgul de Crăciun este deschis între 30 Noiembrie 2019 și 6 Ianuarie 2020.

Cele mai ieftine bilete de avion către Praga le găsești aici:

Nuremberg -Germania

Hmm! Cârnăciorii la grătar și vinul fiert se îmbină perfect cu atmosfera de Crăciun bavareză. Nu-i așa că după un asemena articol ți se face poftă de ceva bun și specific Crăciunului?

Târgul de Crăciun este deschis între 28 Noiembrie 2019 și 23 Decembrie 2019.

Cele mai ieftine bilete de avion către Nuremberg le găsești aici:

Basel – Elveția

Târgul de Crăciun se ține chiar în inima orașului, chiar în piața Barfüsserplatz. Locul atrage turiștii cu luminițele specifice sărbătorii, cu numeroasele magazine și arhitectura orașului.

Târgul de Crăciun este deschis între 28 Noiembrie 2019 și 23 Decembrie 2019.

Cele mai ieftine bilete de avion către Nuremberg le găsești aici:

Sevilla – Spania

Pentru cei friguroși, am zis sa punem pe listă și o piață de Crăciun ce se ține într-un oraș aflat mai la căldură. Sfârșitul anului 2019 ne-a prins în Madrid, la 20 de grade și a fost superb.

Târgul de Crăciun este deschis între 6 Decembrie 2019 și 6 Ianuarie 2020.

Cele mai ieftine bilete de avion către Sevilla le puteți găsi aici:

Zagreb – Croația

În turul nostru prin Balcani din vara anului 2018, orașul Zagreb ne-a încântat foarte mult prin arhitectura colorată și prin curățenia exemplară. Deja îmi imaginez cum arată centrul vechi pregătit de sărbătoarea Crăciunului.

Târgul de Crăciun este deschis între 6 Decembrie 2019 și 6 Ianuarie 2020.

Cea mai bună variantă de transport din Romania ar fi mașina, dar pentru cei comozi, am sa las și ofertele biletelor de avion:

BONUS!!!
Cluj Napoca – România

Nu aveam cum să nu pun în acest top și o piață de Crăciun din România. Chiar dacă îmi plac foarte mult târgurile din Brașov sau Sibiu, de această dată am decis să aleg orașul Cluj Napoca. Transilvania atrage din ce în ce mai mulți turiști în ultima perioadă, iar lucrurile par să meargă mai bine în acea parte a României.

Târgul de Crăciun este deschis între 22 Noiembrie 2019 și 31 Decembrie 2019.

Sursa: monitorucj.ro

Cele mai ieftine bilete de avion din București către Cluj sunt următoarele:

Din punct de vedere al cazărilor, indiferent de locație, ar trebui să ne așteptăm la prețuri un pic mai mari, ținând cont că este plin sezon de vacanță. Poți verifica prețurile cu ajutorul search box-ului de mai jos.Booking.com

În încheiere aș vrea să vă urez sărbători frumoase și vă rog să nu pierdeți ocazia de a vă bucura de cel puțin un târg de Crăciun!


Booking.com

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

Write A Comment

ro_RORomanian