City-break

Șapte activități pe care le poți face în orice oraș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fie că vizitezi un oraș mai mic sau o capitală a unui mare stat, poți să observi cu ușurință că multe din activitățile pe care le poți face acolo, le poți face și în altă parte. Multe din acestea necesită anumite costuri pentru a fi realizate: taxe de intrare, costuri cu biletele/abonamentele, tarifele pentru anumite activități, dar satisfacția pe care o ai după este de neprețuit.

În acest articol am să vă prezint șapte din activitățile mele preferate pe care le poți face în fiecare oraș mare din întreaga lume.

  1. Street food festival

Târgurile cu mâncare sunt din ce în ce mai prezente în orașe. Fie că este vorba de un simplu burger sau ceva cu specific tradițional, sunt sigur că o să găsești întotdeauna ceva bun de mâncare și la un super preț.

  1. Bus tour / Free Walking Tour

O plimbare cu un autobuz descoperit este întotdeauna o soluție bună de a vedea mai bine arhitectura orașului.

Hop On-Hop Off Buses oferă mai mult de atât. Aceste autobuze au traseul stabilit, cu stații în fața principalelor obiective ale orașului. Un abonament de o zi o să îți ofere libertatea de a urca și coborî ori de câte ori vrei, poți vizita mai multe obiective și astfel nu vei mai pierde timpul.

Walking tour cu un localnic este cea de a doua variantă ce îți poate aduce și mai multe satisfacții. Cu ajutorul acestora o să descoperi locuri mai puțin turistice care cu siguranță o să surprindă.

  1. O plimbare prin parc

Nu cred că există oraș care să nu aibă cel puțin un parc. O scurtă plimbare de relaxare este întotdeauna binevenită, chiar și când temperatura exterioară nu era chiar ok. Nu aș putea să uit niciodată parcul Łazienki din Varșovia, peisajul de iarnă ( la – 10° C) ne-a lăsat cu gura căscată.

  1. Muzee și Galerii

Vizitarea unui muzeu sau a unei galerii poate fi considerată de către unele persoane o activitate plictisitoare, dar eu consider că numai așa pot să înțelegi un pic si din istoria orașului/culturii. Unele au chiar și intrarea gratuită. 😊

  1. Mall-uri

Un pic de shopping nu strica niciodată. Ar fi și păcat ca să ajungi într-o perioadă cu reduceri și să pleci cu mâna goală.

  1. Plimbare prin piața orașului

Nu cred că există oraș care să nu aibă o piață centrală, un spațiu deschis. Dacă ai noroc, poți avea parte de concerte, târguri cu tematică și multe altele.

  1. Biserici și Catedrale

Chiar dacă după un anumit timp o să ajungi să spui că sunt identice, la început o să rămâi impresionați de măreția acestora. După atât de multe călătorii făcute, eu le-am mai găsit un beneficiu, acela de a fi o oază de răcoare într-un oraș fierbinte.

 

Listei de mai sus o să îi fac update de fiecare dată când am să mai descopăr o activitate ce poate fi făcută în orice oraș din această lume. Enjoy your summer!

 

Dacă vrei să afli primul despre ofertele și sfaturile noastre, nu uita să te abonezi la newsletter!

 Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

Write A Comment

ro_RORomanian