City-break

Napoli – Care este partea frumoasa a acestui oras?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă aș fi vrut să prezint doar partea frumoasă a acestui oraș, nu pot să nu menționez câteva din lucrurile ce ne-au dezamăgit. Ar trebui mai întâi de toate să vă spun că orașul este extrem de murdar și de neîngrijit. Nu am văzut asemenea mizerie în niciun alt oraș european și asta clar nu face cinste Italiei, o țară care se află în sufletul meu de multă vreme. Pe lângă partea cu mizeria, napoletanii sunt camorristi, legea nu există la ei și asta o poți vedea la orice pas. Traficul este extrem de haotic, furturile sunt la ordinea zilei, arta de a-i smecheri pe ceilalți o au în sânge și o fac bine, de asta și majoritatea nu lucrează. Sfatul meu pentru orice călător care ajunge prin Napoli este acela de a fi atent la orice pas.

Ca să revenim la scopul principal al acestui articol, vă prezint mai jos părțile frumoase ale provinciei Napoli:

  • Pompei – oricât aș fi vrut să pun în primul rând un loc din Napoli, nu am cum.  Orașul Pompei este superb și se află  la o distanța mică de Napoli. După o plimbare pe la poalele Vezuviului, recomandarea mea este să mănânci o porție de fructe de mare de la restaurantul Pizza & Pasta. Acesta se află în apropierea Santuario della Beata Vergine del Rosario. O să îți placă mult, sunt sigur!

  • Teatrul San Carlo din Napoli (1737) este unul dintre cele mai vechi teatre din lume și printre cele în care încă se mai țin spectacole. Teatrul a trecut printr-un incendiu care aproape l-a distrus din temelii, fiind reconstruit la cererea Regelui Ferdinand I de Bourbon. Teatrul poate fi vizitat de luni până sâmbătă, în cadrul unor tururi organizate, trei dimineața și trei după-amiaza.

  • Muzeul de Arte Contemporane (Madre) este un muzeu de clasă mondială numit după biserica gotică de secol paisprezece.
  • Lungomare – ruta perfectă pentru un moment de relaxare. De aici vei putea observa Muntele Vezuviu, Capri. Cel mai bun moment de a te plimba aici este la apus, vei putea să îți faci câteva fotografii de revistă.
  •  Stadionul San Paolo – dacă ai posibilitatea de a fi prezent la unul din meciurile napoletanilor, nu rata ocazia. Ei trăiesc cu adevărat fiecare partidă și chiar vei avea parte de spectacol atât pe teren cât și în tribune.

  • Bucătăria napoletană este bogată și dacă tot ajungi acolo, de ce să nu te bucuri un pic de ea. Fie că vorbim de „sartu”, de ”escarole pizza”, de ”parmigiana”, toate te vor face să spui că sunt ”curcubeu pe cerul gurii”.
  • Castelul Sant’Elmo datează din 1275 a fost inițial o biserică dedicată Sf. Erasmus, dar în 1329, Robert de Anjou a transformat-o în castel. Recomandăm acest obiectiv pentru priveliștea panoramică.

Știu că în mare parte o să te lovești de partea „murdară” a orașului și că o să îți creeze o stare neplăcută, eu te rog să încerci să te bucuri de acele locuri ce merită atenția ta.

Dacă vrei să afli primul despre ofertele și sfaturile noastre, nu uita să te abonezi la newsletter!



Booking.com

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

Write A Comment

ro_RORomanian