City-break

Madrid – O capitala colorata

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă vrei să ai parte de câteva zile călduroase în plină iarnă, capitala Spaniei este una dintre cele mai bune variante. Eu am ales să îmi petrec trecerea dintre ani acolo și pot spune că a fost o alegere inspirată. Destinația am ales-o din dorința de a vedea o capitală europeană pe care nu o mai văzusem până în acel moment, însă am ținut cont și de costul biletelor de avion.

Bine că am ținut cont de costul biletelor, că în rest…a fost o vacanță pe opulentă

Hai să îți povestesc ce am vizitat, unde am ales să mă cazez și mai ales ce am mâncat!

Ce cazare am ales?

Când am spus pe opulență, păi chiar a fost…scump! Hotelul ales a fost Elba Madrid Alcala, un hotel de patru stele în care am petrecut 6 nopți, având mic dejunul inclus. Cazarea a fost de patru stele, însă nu pot spune același lucru și despre masă. Nu am crezut că un asemenea hotel să aibă un bucătar cu atât de multă lipsă de imaginație. Nu ai cum să ai același meniu timp de 6 zile, dar asta este…

Ce am mâncat și unde?

Da, am găsit și alte locuri mai bune în care am mâncat. Așa cum vă povesteam și în articolul cu informații din Barcelona, am încercat să combin atât partea de bucătărie tradițională servită în restaurante (recomand restaurantele El Madroño), cât și direct din piețele locale (Mercado de San Miguel spre exemplu). În aceste piețe poți mânca preparate din pește, dar și fructe, care mai de care mai ciudate, îți recomand sa încerci tot “ce îți face cu ochiul”. Să nu uit, salamul fuet este „curcubeu pe cerul gurii”.

Ce ar trebui să vizitezi?

Piața Mayor este locul în care se ține și Piața de Crăciun din Madrid. Am descoperit aici peruci, jucării, măști, dar nici urmă de mâncare sau vin fiert. Piața a fost utilizată pentru diverse activități de-a lungul timpului, de la un loc de luptă cu taurii, un fost teatru în aer liber, dar și un loc de execuție.

El Rastro de Madrid este cea mai populară piața în aer liber din Madrid. Aceasta este deschisă doar în zilele de duminică și în cele de sărbătoare națională. Oferta tarabelor de la El Rastro este extrem de variata: haine, produse de anticariat, suveniruri, electronice, tablouri…

Am ajuns aici la ora 10, iar spaniolii erau deja în febra cumpărăturilor. Un loc diferit, dar și foarte interesant în același timp.

P.S. Încearcă întotdeauna sa descoperi locurile mai puțin turistice, doar așa vei simți cu adevărat atmosfera locului.

Plaza de Oriente se află în apropierea palatului regal, principala atracție fiind statuia de bronz a regelui Filip IV, aceasta fiind păzită de patru lei, fioroși.

Palatul Regal din Madrid, cunoscut și ca Palatul din Orient este reședința oficială din Madrid a Regelui Spaniei și este singura reședința a Ceremoniilor de Stat. Aceștia nu locuiesc însă aici, ci într-un palat mai modest, Palacio de la Zarzuela, aflat la marginea Madridului. Nu am fost lăsați sa surprindem mai mult din frumusețea interiorului palatului, dar va putem spune ca a meritat timpul petrecut acolo. 😍

P.S. Ca să nu o faceți românește și sa va băgați la imensa coada, direct în față 😂, cumpărați biletele online și veți avea parte de un acces mult mai rapid în palat.. 👍🏻

Catedral de la Almudena a fost construită în stilul neoclasic la exterior doar pentru a se potrivi cu Palatul Regal, în rest fiind doar o construcție în stilul romanic și a fost finalizată abia în anul 1980, chiar dacă proiectul lui Marques de Cubas a primit avizul pozitiv în anul 1879. Inaugurarea oficială a fost făcută de către Papa Ioan Paul al II-lea în 1993. Aceasta se află vis-a-vis de Palatul Regal.

Jardines del Sabatini se află în spatele intrării principale în palat și este locul perfect pentru o mică pauză.

Plaza de Espana, din Madrid, nu se poate compara cu cea din Barcelona, aceea fiind mult, mult mai frumoasă. Vei avea ocazia să descoperi primele clădiri înalte din Madrid și … cam atât.

Anul Nou l-am început la înghesuială, alături de alți mii de madrileni ce se bucurau de trecerea dintre ani. Cu haine colorate și peruci multicolore, aceștia formau cozi cu scopul de a intra în Puerta del Sol, sau Poarta Soarelui, care, deși poartă acest nume, este doar o piață plină cu magazine.

Parcul Casa de Campo. Acesta este unul din cele mai frumoase parcuri pe care le-am vizitat până acum. Priveliștea este incredibila! 🌿 În interiorul acestuia se află atât Parque de Atracciones de Madrid cât și Zoo Madrid, locuri perfecte pentru cei mici. Sfatul meu este să utilizați Teleferico de Madrid pentru a ajunge direct în mijlocul parcului și apoi să coborâți către centrul orașului, pe jos.

În Gara Atocha ai toate șansele sa pierzi trenul. De ce spun asta!? Gara în sine este o grădină botanică, o mare seră. Chiar te rog să nu o ratezi! 🚂 🚊 🌿🌱

Palatul de Cristal este o structura metalică aflată în Parcul Retiro. Designul a fost realizat de către Ricardo Velázquez Bosco cu ocazia expoziției Filipinelor din 1887. Clădirea a fost gândită ca și o seră, dar astăzi este folosită pentru expoziții. 👍🏻🌍 P.S. Încă un loc în care se face o super mare coada.

Parcul Retiro nu trebuie ratat, dacă ajungi pe meleaguri madrilene. Parcul este un fost teritoriu regal, loc în care până în secolul al XVIII-lea aveau voie doar aristocrații. Astăzi este locul în care madrilenii preferă să-și petreacă timpul liber.

Despre Muzeul Prado aș vrea, mai întâi să îți dau un sfat foarte important. Deoarece cozile care se formează la intrarea în muzeu sunt enorme, este obligatoriu să achiziționezi biletele de intrare, online, și să ajungi de la prima oră, doar așa te poți bucura în liniște de operele expuse. În plus, iți mai recomand să folosești intrarea din spatele muzeului, aceasta fiind mult mai rapidă. O să te delectezi cel puțin 4-5 h în acest superb muzeu.

Ultimul obiectiv pe care aș vrea să ți-l recomand ar fi stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabéu. M-am bucurat tare mult că am putut face câteva poze cu fularul echipei mele favorite chiar pe stadionul echipei, pe care aproape am eliminat-o. P.S. Hai F.C. Argeș

Ce sa faci în Madrid, noaptea?

O scurtă plimbare prin centru o sa îți ofere oportunitatea de a vedea clădirile luminate, dar și străzile goale. Partea veche a orașului ne-a surprins foarte mult.😍 Putem spune ca orașul este foarte liniștit și în niciun moment nu ne-am simțit în pericol. 👍🏻

Ce poți vizita pe lângă Madrid?

Ar fi și păcat să vă povestesc, pe scurt, în acest articol, ceea ce am vizitat în afara Madridului. Numai dacă aș povesti de frumusețea orașului Avila, sau de măreția apeductului din Segovia, articolul acesta ar deveni foarte, dar foarte lung. Cel mai bine ar fi să vă prezint această parte într-un articol dedicat.

Grandios, plin de parcuri și încărcat de istorie, Madridul este extrem de primitor în orice anotimp. Acesta te îmbie la tot pasul cu mâncăruri delicioase, oameni primitori și cu locuri pline de culoare și de farmec, desprinse parca din operele lui Picasso.

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de inginerul călător de-a lungul acestei lumi minunate.
Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.
“I read; I travel; I become”-Derek Walcott


Booking.com

Write A Comment

ro_RORomanian