City-break

Experiente pline de adrenalina in Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă ești în căutarea unor activități mai ”interesante” sau mai ”tentante” pentru vacanța de vară și nu numai, ne-am gândit să venim în ajutorul tău. Clar nu o să vorbim de orice fel de activități, ci de unele ce îți vor da un boost de adrenalină, experiențe pe care nu le vei uita toată viata!

Acest articol îl poți considera și o listă a dorințelor noastre, un fel de ”The Bucket List” pe care deja am început să le punem câte un check.
Clar că unele dintre aceste activități le poți realiza și în alte destinații mult mai îndepărtate și mult mai exotice, dar noi am zis să fie ceva mai aproape de casă, cu scopul de a nu genera costuri exagerate.

  1. Zbor cu parapanta în Brașov.

Am primit cadou de ziua mea o astfel de experiență și pot spune că a fost extraordinar. Îmi este greu să cred că am făcut-o, dar îți pot confirma în articolul de aici. Oricât aș vrea să ascund frica, fața mea din video spune tot.

Recomand ca aceasta activitate să fie făcută la noi în țară, la Brașov, Telescaun Bunloc, deoarece prețurile sunt cele mai mici din Europa. Pe lângă asta, peisajul pe care îl vezi în fața ochilor este mirific. P.S. Domnii de la SkyDreamers sunt extrem de bine pregătiți și foarte drăguți.

       2. Salt cu parașuta în Praga.

Am ales Praga ca și locație pentru acest zbor cu parapanta din două motive:

  • Cel mai mic preț din Europa, asemănător cu cel din Romania (aproximativ 1000 RON cu filmarea inclusă).
  • În caz că vremea nu o să permită zborul, tu ai ocazia de a vizita un superb oraș, Praga, dar vei primi și banii înapoi.

Dacă accesezi ofertele de mai jos, o să descoperi și preturile actualizate zilnic.

       3. Indoor skydiving München

Dacă încă nu ești sigur că vrei să sari cu parașuta, ai la dispoziție o altă variantă interesantă de a experimenta fiorul zborului real. Indoor skydiving, un tunel de aer care deplasează aerul într-o coloană verticală, îți permite să rămâi în aer ca și cum ai zbura. La fel cum este prezentat și în oferta de mai jos, activitatea este ”Just as exciting as skydiving, but absolutely safe!„

Pe lângă asta, o vizită a orașului München nu strică niciodată. Sunt destule obiective ce îți pot umple un weekend.

     4. Roller coasterul Red Force din Barcelona

Dacă tot vorbim de cele mai tari experiențe, vă recomandăm cel mai mare roller coaster din Europa. Roller coasterul Red Force se află în interiorul complexului Ferrari Land din Barcelona și are o înălțime de 112 m. Destul de sus, nu?
P.S. Dacă și echipa de Formula 1 ar fi la aceeași înălțime ca și Red Force, cu siguranță bucuria ar fi și mai mare.

Sfatul nostru este să mergi în perioada iunie/septembrie atunci când vremea încă este bună de plajă, orașul ar trebui să nu mai fie așa de aglomerat, perioada de concedii este la început sau la final.

     5. Bungee jumping în Austria sau Elveția

Chiar dacă nu este cel mai „hard„ din Europa, podul Europabrucke din Innsbruck, Austria, îl considerăm destinația cea mai bună pentru o astfel de activitate. Europabrucke are o înălțime de 198 de m, fiind cu doar 22 de m mai mică decât cea a barajului Verzasca din Ticine, Elveția. Avantajul principal al locației din Austria este că acesta se află la mai puțini kilometri față de România.
Pentru Austria poți accesa următorul link aici, iar pentru Elveția ai oferta mai jos.

     6. Surfing/Wind Surfing  în Portugalia
 Surful, un sport mai puțin cunoscut la noi, dar care se poate practica cu ușurință în Portugalia, acolo fiind valuri mai mari ce permit o astfel de activitate. Se spune despre acest sport că îți oferă încredere de sine și te eliberează și de problemele de zi cu zi. Este o activitate ieftină și vei avea posibilitatea să interacționezi și cu localnicii.

     7. Rafting pe un râu învolburat în Polonia sau Croația
 Dacă îți place natura, peisajele frumoase și farmecul original al zonelor montane te încântă, ar trebui să încerci o „plimbare„ cu barca pe râul Dunajec din Polonia sau pe râul Cetina din Croația. Indiferent de țara pe care o vei alege, adrenalina o să fie prezentă 100%. Faci cunoștință cu localnicii, vei cunoaște cultura și tradițiile lor și în același timp o să te bucuri de un aer curat.

     8. Zipline în Canionul Tara, Muntenegru
 Daaaa! Recomandăm oricui să încerce o astfel de experiență, dar să o facă înaintea zborului cu parapanta deoarece senzația nu o să mai fie așa puternică. Costul a fost de doar 15€ și putem spune că o să ai parte de un pic de adrenalină, doar te afli la mai bine de 150 m deasupra râului Tara.
     9. Parasailing/Water skiing/Tube riding/Wind Surfing
 Considerăm ca aceste tipuri de activități pot fi făcute în orice stațiune în care îți poți petrece vara și de aceea nu o să intrăm în detalii.
     10. Racing Experience în Monza, Italia
Mai mult ca sigur această activitate este și cea mai scumpă dintre toate, dar clar este un lucru ce o să îl facem în această viață. Prețurile pornesc de la 300€ și ajung la peste 4000€, toate depind de tipul mașinii sau de ce nu, al monopostului, precum și de durata testului.
     11. Zbor cu balonul în Cappadocia, Turcia
Zborul cu balonul presupune și acesta un cost destul de ridicat, dar peisajul este atât de impresionant încât toți ceilalți factori externi cu siguranță nu o să îi mai iei în calcul. Cele mai bune oferte la zboruri cu balonul, review-uri cu note maxime, le găsești în oferta de mai jos.

 Mai stai pe gânduri? Tu ce activități extreme ai experimentat? Te rugam să ne răspunzi în rubrica de comentarii de mai jos!
 [the_ad id=”654″]
Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

Write A Comment

ro_RORomanian