Premium

Cum am descoperit capitala Armeniei?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pot spune încă de la început că vorbele armeanului, alături de care am călătorit în microbuzul dintre Tbilisi și Erevan, s-au adeverit imediat cum am pășit pe teritoriul armean. Fără îndoială, acesta, ar fi făcut o treabă „excelentă” dacă ar fi fost pus în funcția de brand ambassador, prezentându-și capitala ca fiind un loc anost, un loc în care nu ai de ce să stai mai mult de o zi. Nu a uitat însa, să menționeze, că partea frumoasă a țării o putem descoperi imediat ce ieșim din capitală. Am sperat până în ultima clipă că nu are dreptate și că am să descopăr un loc care să îmi rămână în minte și despre care să povestesc cu drag, dar …

Capitala Armeniei nu are foarte multe de oferit, atracțiile sunt puține, iar costurile produselor și serviciilor sunt mult mai mari în comparație cu cele ale țărilor vecine.

Despre cum am ajuns acolo am povestit în detaliu articolul de aici. În caz ca mai ai nevoie și de alte informații, nu ezita să îmi pui întrebarea în rubrica de comentarii de mai jos sau print-un mesaj pe pagina de Facebook Journeer.

Un singur moment ce mi s-a părut un pic mai amuzant a fost când mă plimbam seara prin zona centrală a orașului și am văzut localnicii cum se jucau cu copiii în apa fântânilor `scăldate în muzică și lumini`. Că tot vorbim de armeni, am observat ca sunt foarte îngrijiți, țin foarte mult la stilul vestimentar, destul de vocali și iubesc să se distreze împreună.

Ce mănânci și cât costă?

Ca tot spuneam mai devreme că este o țară scumpă, vă putem spune doar că o pizza (medie) costă în jur de 35 RON, destul de mult ținând cont că în Tbilisi aceeași dimensiune de pizza nu costă mai mult de 20 RON, echivalent în banii noștri. Un capuccino mediu costa în Burger King echivalentul a 12 RON. Nu pot să recomand un anume restaurant, deoarece nu am găsit ceva pe gustul meu.

Unde am ales să mă cazez?

Din punct de vedere al cazări, pot spune că a fost singura cazare din cele 11 nopți petrecute prin zona Caucazului a cărei notă de pe Booking a reflectat realitatea și pe care aș alege-o din nou fără ezitare. Hotelul Alex este locul în care am stat pentru două nopți, aceasta se află la 1,2 km de centru, este nou și are review-uri foarte bune. Chiar dacă acesta nu are un restaurant, gazda îți putea pregăti un mic dejun excelent.

Ce poți vizita în capitala Armeniei?

Ai auzit de coniacul Ararat?!

Produs de Compania Yerevan Brandy încă din anul 1887, coniacul este obținut din struguri albi armeni și apă de izvor, totul prin metode tradiționale. 😍 Biletul de intrare la muzeu este exagerat (10000 AMD ~ 20 Euro) din punctul meu de vedere și de aceea va propun un tur 360° chiar pe site-ul acestora: https://en.araratbrandy.com/factory/travel/

Moscheea Albastră este o moschee Shia din secolul al XVIII-lea despre care am aflat că în perioada sovietică aceasta și-a oprit serviciile și a găzduit Muzeul de Istorie din Erevan. Odată cu obținerea independenței Armeniei, moscheea a fost renovată cu sprijinul guvernului iranian și în prezent este singura moschee activă din Armenia, în mare parte pentru iranienii care locuiesc acolo.

Cascada din Erevan este o scară uriașă din calcar ce leagă centrul orașului cu cartierul Monument. Proiectată de arhitecții Jim Torosyan, Aslan Mkhitaryan și Sargis Gurzadyan, construcția cascadei a început în 1971 și a fost parțial finalizată în 1980. Locul nefinalizat (partea de sus a Cascadei) este plin de gunoaie și așa cred că o să rămână din păcate multă vreme de acum încolo…

În interiorul Cascadei, sub treptele exterioare, se află muzeul de artă Cafesjian. Exteriorul prezintă mai multe niveluri împodobite cu fântâni și sculpturi moderniste, tot din colecția Cafesjian.

Îți pot spune că priveliștea asupra orașului, dar și către Muntele Ararat este foarte frumoasă!

Cartierul Monument și Monumentul Sovietic sunt celelalte două obiective ce se află în apropierea Cascadei din Erevan și pe care vi le recomand să le vizitați.

Despre Lover’s Park Yerevan vă pot spune că nu este foarte mare, fiind mai mult un parc între case, dar hai să îl trec și pe acesta pe listă.

Ce alte locuri mai poți vizita în Armenia?

Aici vă putem prezenta o listă cu day-trip-uri cu note și recomandări foarte bune de pe site-ul celor de la Getyourguide.

În încheiere as vrea să îți spun că această capitală nu m-a impresionat și as fi preferat ca din cele trei nopți petrecute acolo, să renunț la una, pentru țara vecină, Georgia.

Pentru mine, Erevan este doar o altă capitală vizitată și doar atât…

Write A Comment

ro_RORomanian