City-break

Cum am ajuns să descopăr Rimini?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unde poți să călătorești cu costuri destul de mici în Europa?

Răspunsul este, fără nici o ezitare: Italiaaaaa!

Da, Italia este una dintre cele mai ieftine destinații europene în care îți poți petrece un weekend sau o vacanță mai lungă.

De ce o consideram ca fiind cea mai bună alegere pentru o vacanta cu buget redus?

  • Bilete de avion ce au costuri incredibil de mici (sub 15 Euro/rută).
  • Mâncare super bună. Cui nu ii place pizza și cine nu dorește o porție de paste`de la mama lor`?
  • Cazare excelentă, dar cu condiția să alegi hoteluri/hosteluri/pensiuni ce au cel puțin 3+ stele/margarete. Verificați cu atenție notele acordate de către ceilalți turiști locației respective.
  • Costul cu intrările la obiectivele turistice sunt mici în comparație cu celelalte state europene.

Cum am ajuns să descopăr Rimini?

Datorită faptului că eu mă ghidez după un vechi proverb asiatic atunci când îmi caut o nouă destinație de vacanță, de data aceasta am ales Bologna și micul stat în stat, San Marino ca și destinație pentru un scurt city-break.

“Better to see something once than to hear about it a thousand times.” 

Și pentru că San Marino se află la o distanță relativ scurta (aproximativ 130 km de Bologna), am decis că este mai bine să mă cazez în Rimini (25 km de San Marino), ținând cont de faptul că ora de aterizare în Bologna a fost una destul de târzie (19.00), urmând ca doua zi să vizitam cele două orașe dis-de-dimineață.

 

Ce m-a impresionat atât de tare la Rimini?

Dacă mi-ar fi spus cineva să mă duc să îmi petrec vara în Rimini, as fi spus că sunt cu siguranță multe alte destinații ce merită văzute înaintea acestui micuț orășel cu ieșire la mare.

 

A zis cineva înghețată?

Cum să ajungi în Italia și să nu mănânci o înghețată tradițională?

Înghețata este întotdeauna binevenita, indiferent de ora. Să știți că acest oraș face parte din celebrul tour al înghețatei (Gelato World Tour).

Vă las mai jos o poza ce face cât o mie de cuvinte…

 

Arta stradală

Întotdeauna mi-a plăcut să stau și să urmăresc performanțele artiștilor și întotdeauna am considerat că aceștia trebuie să fie apreciați mult mai mult.

 

Plaja

Punctul de atracție principal al stațiunii este cu siguranță plaja. Nisipul fin, plaja extrem de lată, apa cristalina, dușuri și vestiare unde te poți schimba, sunt doar câteva din lucrurile ce m-au impresionat. Plajele din Rimini sunt ofertante și din alte motive; poți petrece o săptămână fără obligația de a închiria șezlonguri și umbrele de soare. Unde mai poți obține o asemenea oferta?

 

Just walking…

Unul dintre obiceiurile mele preferate este acela de a mă trezi dis-de-dimineață pentru a privi răsăritul soarelui. Scurta plimbare pe plaja la prima oră mi-a oferit ocazia de a realiza și câteva poze. Ce părere ai?

 

Party? Distracție?

Să nu te gândești că seara nu ai ce face, Rimini este recunoscut ca fiind un oraș al distracției. Există numeroase terase și baruri unde te poți distra alături de prieteni. Eu îți recomand Bounty Rimini, un PUB cu muzică și mâncare super bună.

 

Merita să îți petreci vacanța de vară în Rimini?

Nu știu cât de aglomerată este stațiunea în plin sezon (Iulie-August), cât de bună este oferta de servicii în acea perioada, dar chiar și așa pot spune că am să revin în Rimini pentru câteva zile însorite. Pentru cei ce ajung în zona Bologna pentru un city break, este și păcat să nu vizitezi și cele două atracții aflate în apropiere.  Go! Go! Go!😊

Dacă vrei să afli primul despre ofertele și sfaturile noastre, nu uita să te abonezi la newsletter!

The form you have selected does not exist.

 

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

1 Comment

  1. Cu siguranta merita sa iti petreci vacanta de vara in Rimini, eu am fost la sfarsitul lui iunie si am fost super incantata!!! Preturile sunt comparabile cu litoralul romanesc, experienta este incomparabila! Mai vreau sa adaug pe lista de vizitat centrul vechi al orasului, un adevarat monument istoric. Mi s-a parut de asemenea impresionant faptul ca hotelul la care am stat avea biciclete, pe care le puteai folosi gratuit, cu singura conditie sa te trezesti suficient de dimineata ca sa mai gasesti 🙂 Orasul are foarte multe piste pentru biciclete, au chiar si un festival anual in acest sens.
    Si da, inghetata e delicioasa, subscriu 🙂 mai ales dupa cateva ore de plaja!

Write A Comment

ro_RORomanian