City-break

Colectia mea de amintiri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Îmi aduc și acum aminte emoția care mă cuprindea în ziua în care urma să plec în prima călătorie fără părinți în afara țării. Eram în clasa a IX-a și o excursie de o săptămână organizată de școală cu scopul de a participa la Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu de la Praga, a sădit în mine nu doar plăcerea de a concura ci și aceea de a descoperi locuri și civilizații noi.

Fiind surprins de frumusețea orașului, nu am vrut să mă întorc acasă fără un obiect care să îmi amintească cu plăcere de timpul petrecut acolo, asa că am început căutările prin magazinele de suveniruri.

Ce am ales ca și suvenir și de ce?

După câteva ore bune de căutări, am luat decizia de a-mi achiziționa o cană cu simbolurile orașului. Deja mă vedeam cum îmi savuram capuccino-ul pe balcon, la prima oră a dimineții, ducându-mă cu gândul înapoi la frumosul oraș Praga, dar povestea a luat o altă turnură.

A urmat a doua destinație vizitată, a două cana achiziționată, a treia… și povestea a tot continuat, așa colecția a început să prindă contur.

Cum trebuie să arate?

Alegerea cănii nu este ușoară, pentru că pe ea trebuie să fie reprezentate cât mai multe din obiective turistice reprezentative ale acelei locații, să păstreze vibe-ul locului și nu în ultimul rând, să aibă dimensiunea standard a colecției. Fiind inginer, aceasta trebuie să aibă diametrul de ∅5 și o înălțime de 8 cm, deformare profesională. Crezi că îmi este ușor?

Costuri?

„Problema mare”, între-timp, totul s-a transformat într-o colecție, una deloc mică, la care participă inclusiv părinții. Aceștia îmi aduc câte o cană din fiecare țară nouă pe care o vizitează, fără ca eu să fi fost încă acolo.

Alegerea de a începe o asemenea colecție s-a dovedi a fi o variantă nu foarte ieftină deoarece costul unei căni este între 5-12 €, dar pentru mine este priceless. De fiecare dată când o văd, revăd cu ochii minții fiecare țară vizitată și resimt energia locului.

 

Colecția are în acest moment 35 de piese și voi continua să o îmbogățesc cu fiecare nouă destinație vizitată.

 

Ție ce îți place să colecționezi?

 Spune-ne în comentarii dacă și tu ai o asemenea pasiune și cum ai început!

 

 

Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek Walcott

 Booking.com

Write A Comment

ro_RORomanian