City-break

Top 8 locuri mai puțin cunoscute din Istanbul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Știm deja că sunt extrem de multe articole cu itinerarii, idei despre ce poți face în Istanbul, dar majoritatea prezintă obiectivele principale.

În acest articol o să vă prezentăm o listă cu locuri mai puțin cunoscute, dar care merită a fi vizitate atunci când ajungi în Istanbul.

1. Moscheea Suleymaniye

Moscheea Suleymaniye sau Moscheea lui Soliman este din punctul meu de vedere cea mai frumoasă moschee din Istanbul. Chiar dacă am ajuns în Istanbul de patru ori până acum, pot spune că nu m-am săturat de acest oraș și că printre primele obiective pe care le revizitez este și acest superb loc.

2. Chora Museum

Biserica Sf. Mântuitor din Chora este o fostă Biserică Ortodoxă Greacă construită în stil bizantin care a fost transformată în moschee de-a lungul vremurilor. În acest moment, biserica este folosită drept muzeu și adăpostește numeroase colecții de artă bizantină.

3. Miniatürk

Un loc ușor de reținut datorită faptului că are legătură cu numele primului președinte și întemeietorul Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk. Miniatürk merită pe deplin atenția noastră, aici poți descoperi cele mai renumite atracții turistice din țară, construite la scara miniaturală. Îți recomand cu căldură să vizitezi acest loc, chiar dacă se află la o distanță destul mare de orașul vechi.

4. Noua Moschee din Istanbul

Dacă vrei să te simți cu adevărat mai aproape de ceruri, mergi și vizitează acest nou lăcaș de cult. Este atât de mare încât poate primi la rugăciune, în același timp, aproximativ 63 000 de persoane. Sunt 100% convins că o să te încânte acest obiectiv.

5. Çamlıca Hill

Despre acest loc pot spune că este pur și simplu #instagramabil. Aflat la aruncătură de băț de Noua Moschee din Istanbul, parcul oferă o priveliște incredibilă asupra Istanbul-ului și în special asupra Canalului Bosfor.
6. Gülhane Park

După lunga plimbare prin Palatul Topkapi și mai ales prin zona vechiului oraș, încărcat cu pungile pline cu suvenire, sunt sigur că o să ai nevoie de o scurtă pauză cât să îți tragi sufletul. Parcul se află în drumul ce duce către portul Eminönü.

7. Apeductul lui Valens

Apeductul lui Valens este unul dintre punctele de reper cele mai drăguțe din Istanbul, dar din păcate nu toți călătorii ajung să îl viziteze. Dacă ai timp, poți da o fugă și până acolo.
     

8.  _________________

Locul 8 ți-l lăsăm ție ca să ni-l spui în rubrica de comentarii.  Sperăm să nu îl ți doar pentru tine. 😊

Dacă ești în căutarea unor bilete de avion ieftine, poți arunca o privire și aici.

 

Află primul despre ofertele și sfaturile noastre, așa că nu uita să te abonezi la newsletter!

Aventuri, sfaturi și adevărate povestiri trăite de ingineri călători de-a lungul acestei lumi minunate.

Adventures, tips and true stories spent by traveling engineers along this wonderful world.

“I read; I travel; I become”-Derek WalcottBooking.com

Write A Comment

ro_RORomanian